Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2019: muziekmiddag met Jordanese Feestgangers

De Rietvinck

13 december 2019
Vinkenstraat 185, 1013 JR Amsterdam
14:00 - 15:30
Ouderen
2/2

Warme Winter Weken

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze kalenderactiviteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2019 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Stichting Klaverblad.

Activiteit

Ben je een muziekliefhebber en houd je van gezelligheid? Dan is deze activiteit echt wat voor jou! Vandaag is er een muziekmiddag met Jordanese Feestgangers. Als vrijwilliger help je eerst met het ophalen van de ouderen van hun woning. Tijdens het optreden zorg jij voor een lekker hapje en drankje, maak je een praatje en geniet je samen met de ouderen van de muziek. Door de toenemende bezuinigingen in de zorg is er steeds minder personeel beschikbaar voor de begeleiding van sociale activiteiten. Ouderen genieten daarom enorm van de persoonlijke aandacht die jij hen geeft. Het gaat dus vooral om de gezelligheid die je brengt en je hoeft geen speciale kennis of vaardigheden te hebben. Schrijf je in en geniet samen met ouderen van Jordanese klassiekers midden in de Jordaan!

Doelgroep & impact 

De Rietvinck is een verpleeghuis in het hartje van de Amsterdamse Jordaan en biedt ouderen een warm thuis. Er wonen zowel chronisch zieke ouderen, ouderen met een handicap en/of dementie. De aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd! Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.  Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Zing je lekker mee? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen