Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2020: kaartje schrijven voor ouderen van Florence Mariahoeve

Florence Mariahoeve

18 december 2020
Hofzichtlaan 115, 2594 XZ Den Haag
12:00 - 13:00
Ouderen
0/20

Warme Winter Weken

Ook dit jaar organiseert NL Cares weer de Warme Winter Weken, waarbij er talloze kalenderactiviteiten worden georganiseerd voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! Help jij mee om Jonker Frans in de kerstsfeer te krijgen? De Warme Winter Weken 2020 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Sluyterman van Loo.

Activiteit

Tijdens de feestdagen verdient iedereen een kerstgroet, een kleine moeite maar een groot gebaar. Veel ouderen in woon-zorginstellingen voelen zich eenzaam. Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt met de leeftijd. Van de 85-plussers voelt bijna tweederde zich eenzaam, wat vele negatieve gevolgen met zich meebrengt. Om dit in deze lastige tijd tegen te gaan kun je middels een klein gebaar toch iets betekenen!

Je kan helpen door bijvoorbeeld via NL Cares een kaartje te sturen naar een eenzame oudere. Hiermee kun je zonder dat er een ontmoeting hoeft plaats te vinden toch extra aandacht geven aan mensen die hierom verlegen zitten en zo iemand toch een kerstgevoel geven. Een kaartje met een lief berichtje kan al een groot verschil maken. Mocht je dat leuk vinden kun je zelfs iets mee sturen zoals een puzzelboekje of een handgeschreven gedichtje.

De kaartjes die de zorginstellingen ontvangen worden een aantal dagen achtergehouden voordat ze worden uitgedeeld, zodat een mogelijke besmetting met het virus via papier uitgesloten is. Voor deze kwetsbare groep willen we namelijk alle risico’s vermijden.

Doelgroep & Impact

Bij Florence Mariahoeve wonen mensen die specialistische zorg nodig hebben. Er zijn drie afdelingen waar jonge mensen met dementie wonen. Verder zijn er twee afdelingen voor ouderen met dementie en één afdeling voor ouderen die door psychiatrische problemen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Deze bewoners vinden het leuk om een kerstgroet te ontvangen. Verstuur jij een kerstkaartje naar een van de bewoners van Florence Mariahoeve?

Locatie

Verpleeghuis Florence Mariahoeve is gevestigd in Mariahoeve aan de rand van Den Haag. Het verpleeghuis biedt specialistische zorg aan jonge en oudere mensen met dementie en aan ouderen met een psychiatrische achtergrond.

Help je mee?

Wil jij een kerstkaartje sturen naar een bewoner van Florence Mariahoeve? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen