Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2020 | Kerstfest voor ouderen van het Huis aan de Vecht

Huis aan de Vecht

22 december 2020
Costa Ricadreef 9, 3563 TA Utrecht
12:00 - 17:00
Ouderen
8/10

Warme Winter Weken 2020

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze activiteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor stadsgenoten die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2020 worden mede mogelijk gemaakt door de fondsen Sluyterman van Loo, Reckitt Benckiser en RCOAK.


De Activiteit

Het festivalseizoen is weer geopend, en wel op een hele bijzondere manier. NL Cares en het Huis aan de Vecht slaan de handen ineen om een kerstfestivalroute te maken bij het huis aan de Vecht. We zetten in een overdekte coronaproof route muziek, hapjes en drankjes en winkelstalletjes uit waar de 180 bewoners van het Huis aan de Vecht in etappes doorheen kunnen lopen of rollen. Om de ouderen te begeleiden/helpen duwen en om kraampjes te bemannen hebben we jouw hulp nodig. Je kunt gewoon aansluiten als vrijwilliger, maar we zoeken ook mensen die dingen maken of verkopen (tegen een aow-vriendelijk prijsje).

Maak jij iets en verkoop je dit? Of vind je het leuk om jouw bakskills in te zetten en je taarten te doneren? Geef het aan en geef je op!


Doelgroep & impact 

Het Huis aan de Vecht is een grote woonzorglocatie in Overvecht waar bewoners met verschillende zorgindicaties wonen. De coronaperiode hakt er in dit huis flink in en eenzaamheid ligt daarom sterk op de loer. Veel ouderen komen zelden buiten, simpelweg omdat ze daar hulp bij nodig hebben. Ook het zorgpersoneel heeft een zware tijd, omdat ze veel ziektevervangingen moeten doen. Het kerstfestival is één van de eerste gezellige activiteiten sinds de aanvang van de coronacrisis. We laten ze toch niet zitten?


Help je mee?

Heb je zin om mee te helpen tijdens dit feest? Schrijf je hieronder in en neem vrienden mee (let op: wel inschrijven)! Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin meer informatie over de activiteit, over bij wie je je mag melden en over coronamaatregelen. Dank voor je inzet!

Delen