Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2019: Kerstbingo met ouderen van Willem Drees-Oostpoort

Woonzorgcentrum Willem Drees

20 december 2019
Polderweg 340, 1093 KP Amsterdam
14:00 - 17:00
Ouderen
4/4

Warme Winter Weken

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze kalenderactiviteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2019 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Stichting Klaverblad.

Activiteit 

Kerstbingo betekent feest! En mooie prijzen! Helaas kunnen niet alle ouderen de cijfers en letters meer even goed horen en zien, dus kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Als vrijwilliger assisteer je eerst bij het ophalen van de ouderen van hun kamer. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van een vaste medewerker. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Tijdens de kerstbingo assisteer je de ouderen met het afstrepen van de nummers, zodat ze geen enkele verdiende prijs missen! Tevens kan je helpen met het schenken van koffie en thee en de ouderen vinden het ook heel fijn als je een praatje met ze maakt. Na afloop breng je de ouderen weer terug naar hun kamer en help je met opruimen. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact 

Woonzorgcentrum Willem Drees-Oostpoort ligt in de nieuwe wijk Oostpoort, aan de rand van het bruisende winkelcentrum. Dat brengt de levendigheid van de stad met zich mee, terwijl het binnen rustig en beschermd is. Willem Drees-Oostpoort stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen met deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen