Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Wandelweek: Wandelen met dementerende ouderen

Laurens Stadzicht

9 maart 2021
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam
13:45 - 16:00
Ouderen
0/2

Activiteit

Wandelweek: Van maandag 8 maart tot en met vrijdag 12 maart organiseren de Bewegingstherapeuten en het Team Welzijn in samenwerking met VolkstuinVereniging Tuinderslust (aan de overkant van Laurens Stadzicht) een wandelweek. Elke dag zijn er twee wandelmomenten voor de bewoners uit Laurens Stadzicht, zodat alle afdelingen van mee kunnen doen. Overschie Rocks biedt beschilderde steentjes, deze worden in het tuinencomplex waar de wandeling plaatsvindt verspreid. Bewoners mogen op zoek gaan tijdens de wandeling en een leuke uitzoeken om daarna in de tuin van Stadzicht te plaatsen. Basisschoolkinderen uit Vlaardingen de Bavinckschool hebben kleurplaten en tekeningen gemaakt. Deze worden aan de bewoners uitgereikt en worden op de etages opgehangen.

Vind jij het heerlijk om een wandelingetje te maken? De hele week wordt er gewandeld bij Laurens Stadzicht! Voor veel ouderen is het lastig om naar buiten te gaan. De bewoners van Laurens Stadzicht genieten dan ook erg van een wandeling. Als vrijwilliger begeleid je de ouderen of duw je de rolstoel, maak je een praatje en maak je er samen een gezellige wandeling van. Natuurlijk krijg je hier hulp bij van een vaste medewerker. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd, leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast. Ze zijn altijd erg blij met de komst van vrijwilligers. De bewoners leven enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het personeel

Doelgroep & impact

Laurens Stadzicht stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht van vrijwilligers en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. In Stadzicht wonen mensen die 24 uur per dag intensieve zorg nodig hebben in een beschermde omgeving. Dit kunnen mensen zijn met dementie of mensen met lichamelijke aandoeningen. Er is te allen tijde professionele hulp aanwezig tijdens de activiteit, vraag hulp wanneer dat nodig is.

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. De meeste ouderen op deze locatie hebben dementie. Met hen gaat communiceren soms moeizaam. Een paar tips om om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Hoewel personen met dementie niet altijd onthouden wat je zegt, genieten zij er wel van als je enthousiast vertelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt. 

Locatie

Laurens Stadzicht is een woonzorglocatie voor ouderen met dementie. De locatie bevindt zich in een parkachtige omgeving aan de rand van Overschie. Er heerst een warme, gemoedelijke en huiselijke sfeer. Laurens Stadzicht is ongeveer vijf minuutjes lopen vanaf tramhalte Franciscus Gasthuis, vanwaar trams en bussen rijden. De locatie is goed bereikbaar met de fiets of met het openbaar vervoer. 

Help je mee?

Wandel je gezellig mee? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen