Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kinderen in Slotervaart helpen met hun huiswerk

Comenius Lyceum

23 november 2019
Jacob Geelstraat 38, 1065 VT Amsterdam
12:45 - 15:15
Kinderen
0/2

Activiteit

Als je het leuk vind om kids en tieners die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken te helpen, dan is dit een geschikte activiteit voor jou. Elke zaterdagmiddag biedt de Weekendacademie in Slotervaart een aanvullend educatief programma aan kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Als vrijwilliger help je de kinderen o.a. bij het maken van hun huiswerk. Hoe meer vrijwilligers er zijn, hoe meer persoonlijke aandacht wij de kinderen kunnen geven. Op die manier help je kinderen om het beste uit zichzelf te halen en positief naar de toekomst te kijken. Bij binnenkomst word je ontvangen door de vaste begeleider van de Weekendacademie; hij of zij wijst jou de weg en wijst jou een aantal kinderen toe. Loop je ergens in vast? Vraag dan meteen hulp aan de vaste begeleider. Veel plezier! 

Doelgroep & impact

De Weekendacademie is opgericht vanuit de gedachte dat ieder kind talent heeft en ieder kind een rolmodel verdient. Niet alle kinderen in Amsterdam krijgen thuis voldoende ondersteuning bij hun schoolwerk, doordat ouders de Nederlandse taal niet goed genoeg beheersen bijvoorbeeld. Door de extra ondersteuning en activiteiten van de Weekendacademie gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken van hun talenten. Hierdoor ontwikkelen zij een positief zelfbeeld en vergroten zij hun kansen in de maatschappij.

Help je mee?

Help jij deze jonge talenten een stukje verder op weg? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen