Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kinderen helpen met hun huiswerk bij de weekendacademie

Van Beuningenplein

8 juli 2019
Van Beuningenplein 19, 1051 VS Amsterdam
16:00 - 17:30
Kinderen
0/2

Activiteit

De Weekend Academie biedt ieder weekend en doordeweeks na school een aanvullend educatief programma aan kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Onder andere huiswerklessen. Als vrijwilliger help je de kinderen bij het maken van hun huiswerk. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer persoonlijke aandacht wij de kinderen kunnen geven. Op die manier help je kinderen het beste uit zichzelf te halen en positief naar hun toekomst te laten kijken.

Bij binnenkomst word je ontvangen door de vaste begeleider van De Weekendacademie. Hij of zij wijst jou de weg en wijst jou een aantal kinderen toe. Er wordt verwacht dat je vervolgens zelfstandig en pro-actief aan de slag gaat met de kinderen. Loop je ergens in vast? Vraag dan meteen hulp aan de vaste begeleider. Veel plezier! 

Doelgroep & impact

In Nederland leven veel kinderen in achterstandsituaties afkomstig uit gezinnen met een niet-Nederlandse achtergrond. Hierdoor kunnen de ouders hun kinderen niet altijd de steun bieden die zij nodig hebben bij hun schoolwerk. Door de extra activiteiten van de Weekend Academie gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken van hun talenten. Hierdoor ontwikkelen zij een positief zelfbeeld, met zicht op hun talenten, vaardigheden en doelen en vergroten zij hun kansen in de maatschappij. 

Help je mee?

Wil jij helpen met de huiswerkbegeleiding? Klik hieronder dan op 'Ik schrijf me in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.

Delen