Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Wieden en kletsen bij de Onkruidenier in Noord

Onkruidenier

10 augustus 2019
Buikslotermeerplein 176, 1025 EZ Amsterdam
10:00 - 13:00
Algemene hulp
1/4

Activiteit

Parkpesto van daslook en limonade van paardenbloem... Op het Buikslotermeerplein in Noord ontwikkelt de Onkruidenier de eerste buurtsupermarkt in de open lucht. Ook in een stad als Amsterdam groeien namelijk wilde planten en kruiden waarmee heerlijk en duurzaam gekookt kan worden. Op bijna 300 vierkante meter aan plantsoen, ga je samen met buurtbewoners en andere vrijwilligers aan de slag. Sociaal tuinieren; al schoffelend en wiedend stadgenoten leren kennen, leren over de mogelijkheden van stadse natuur en lekker bezig zijn in de buitenlucht.

 

Doelgroep en impact

De Onkruidenier stelt ongewenste natuur centraal om (on)kruiden weer een waardevolle betekenis te geven in het dagelijks leven. Daarnaast vervult de buurtsupermarkt een sociale functie in de buurt, en is het een plek waar buurtbewoners elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten en waar zij kunnen leren over stadse natuur.

 

Help je mee?

Nieuwsgierig? Heb je groene vingers of wil je deze ontwikkelen? Lijkt het je leuk om samen te werken in een groep met mensen overal vandaan? Voor meer informatie kun je kijken op www.onkruidenier.nl

 

Bereikbaarheid

Het Buikslotermeerplein is makkelijk te bereiken met de fiets, de auto of het openbaar vervoer. Het stuk groen bevindt zich vlakbij metrostation Noord, tussen het station en het stadsdeelkantoor.

 

Delen