Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Tuinieren in het Voedselbos de Overtuin

Voedselbos De Overtuin

14 september 2020
Honingerdijk 86, Trompenburg Tuinen & Arboretum, 3062 NX Rotterdam
09:00 - 12:30
Algemene hulp
3/4

Activiteit

Begin jij je week graag gezond en actief? En heb je zin in wat lichaamsbeweging en frisse lucht? Kom dan alleen, met collega's of met vrienden op een maandag naar Voedselbos de Overtuin en steek je handen uit de mouwen. Dankzij jouw hulp wordt De Overtuin een leeromgeving waarin een breed publiek kan kennis maken met de ideeën, smaken en praktijk van de voedselbosbouw. Het voedselbos biedt ook aanleiding om te leren over hoe de natuur werkt, en hoe dit ons kan inspireren. Daarom zal de Overtuin ruimte bieden aan allerlei activiteiten voor verschillende doelgroepen. De Overtuin is een plek waar wordt geleerd en geëxperimenteerd. Je kunt helpen met simpele activiteiten, zoals het uitsorteren van hout, onkruid wieden, groenten oogsten, nieuwe bedden aanleggen etc. Uiteraard is het niet alleen maar werken in de tuin; tussendoor is er natuurlijk ook tijd voor koffie en een gezellig praatje met de vaste vrijwilligers. Iedereen kan mee doen met deze activiteit; ook zonder groene vingers ben je welkom. De medewerkers van het voedselbos leggen je graag uit hoe alles werkt. Zoals bij al onze activiteiten zit je ook hierbij nergens aan vast. 

Doelgroep & impact

In Voedselbos de Overtuin wordt de rijke botanische kennis van Trompenburg gekoppeld aan het vernieuwende voedselbosconcept. In een voedselbos worden voedselproductie, ecologische rijkdom en een hoge belevingswaarde gecombineerd. Voedselbos de Overtuin biedt ruimte voor ontmoeting, educatie, recreatie en participatie op het gebied van natuur, voedsel en tuinkunst en vormt daarmee een bijzondere nieuwe aanvulling op het groene palet van Trompenburg. Meer informatie over de Overtuin vind je hier.

Locatie

Het voedselbos De Overtuin ligt langs Groene Wetering 41. De ingang is herkenbaar aan het opvallende hek. Dit hek is goed zichtbaar vanaf de weg en bevindt zich vlakbij de andere tuinen van Trompenburg. De plattengrond van Trompenburg Tuinen & Arboretum met daarop alle tuinen, dus ook de Overtuin, zie je hier.

Wil je met het openbaar vervoer komen? Dan kan je tramlijn 21 en 24 richting De Esch nemen en uitstappen bij halte Woudestein en de trambaan volgen (iets terug lopen) richting de ingang van het voetbalstadion Excelsior en/of de grote parkeerplaats voor Restaurant “In den Rustwat”. Verder stopt tramlijn 7 bij halte Erasmus Universiteit Rotterdam. Vandaar loopt je richting de Honingerdijk beneden in ongeveer vijf minuten.

Help je mee?

Zin in een gezellige en groene start van je week? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen