Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Zaaien & oogsten bij Koningshof

Koningshof

16 oktober 2021
Koningsweg 135A, 3585 LA Utrecht
09:45 - 15:00
Algemene hulp
0/8

Activiteit

Heb je hele week binnen gezeten en heb je zin in wat lichaamsbeweging & frisse lucht? Kom dan zaterdag naar Koningshof om een handje te helpen.


Ieder seizoen zijn er weer andere klussen te doen en er is altijd voldoende begeleiding aanwezig om je de 'fijne kneepjes' van het tuinders-vak te leren! Let op: de tijden staan niet vast, je kunt ook later beginnen of weer eerder weggaan.

  • Zaaien, opkweken, uitpoten, en verzorgen van de groenten in onze kas of op het erf
  • Bouwen, timmeren en zagen aan bijvoorbeeld het allergrootste bijenhotel van oost, of aan de kweekbakken (eenruiters) buiten 
  • Oogsten & met inmaaktechnieken verwerken tot producten die je langer kan bewaren 


In de middag lunchen we samen met producten van het land.


Doelgroep & Impact

Koningshof is een van de leukste stadslandbouw-projecten in Utrecht Oost en draait volledig op vrijwillige inzet. Sinds 2012 bouwen we op de zaterdagen met elkaar aan het project waar jong & oud kan leren over het verbouwen, het oogsten, bewaren & bereiden van hun eigen groenten, fruit en kruiden.


Help je mee?

Vind je het leuk om je handen vies te maken en op je zaterdag lekker door de tuin te struinen? Klik dan hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.

Bereikbaarheid

Koningshof ligt net buiten de stad en is ongeveer tien minuten fietsen vanaf het centrum.

 

Delen