Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Social clean up met ouderen van Parc Transwijk

Woonzorgcentrum Parc Transwijk

11 augustus 2021
Hof van Transwijk 16, 3526 XB Utrecht Utrecht
10:30 - 12:00
Ouderen
0/8

Activiteit

We gaan van start! 2021 kilo zwerfafval opruimen in 1 jaar. Geen beter moment om samen in de buitenlucht aan de slag te gaan dan het begin van de lente. Help mee om de doelstelling van 2021 kilo zwerfafval te behalen en zet je samen met kwetsbare stadsgenoten in voor een schone buurt.

We verzamelen bij het plein van het Hof van Transwijk, dat is gelegen aan de Lomanlaan. De ouderen die mee zullen doen aan de Social Cleanup komen hier ook naar toe. Samen met één van de ouderen ga je de buurt in en verzamel je zoveel mogelijk afval. Een klein wedstrijdelement verhoogt de motivatie, dus ga de afvalstrijd aan met de andere tweetallen, je inzet wordt beloond.

​Na de cleanup verzamelen we weer, en is het tijd voor het grote weegmoment: hoeveel kilo's op de tellen mogen we noteren? En welk duo heeft de meeste kilo's opgehaald? Prikkers en vuilniszakken regelt NL Cares. Je kunt zelf handschoenen meenemen als je dat prettig vindt.

Doelgroep & impact

Parc Transwijk is een woonzorglocatie waar ouderen zoveel mogelijk zelfstandig wonen. De coronaperiode is voor ouderen een nare tijd. Er mocht een hele tijd geen bezoek komen en ze komen zelden buiten simpelweg omdat ze hier hulp bij nodig hebben. Dit terwijl een frisse neus halen zo gezond en fijn is. Hoe mooi en leuk is het om een wandeling te maken in combinatie met de clean up, dan komen de ouderen en buiten en dragen ze bij aan een mooiere buurt. Hierbij kun jij goed helpen!

Feitjes en weetjes

Jaarlijks produceren we in Nederland ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval. Zwerfafval behoort tot de top drie van grootste ergernissen van mensen over hun wijk of buurt. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro's per jaar. Bovendien is zwerfafval slecht voor de natuur, dier en mens. Wist je bijvoorbeeld dat een colablikje er 50 jaar over doet om af te breken? Plastic verdwijnt zelfs nooit. Het breekt geleidelijk af tot steeds kleinere plastic deeltjes. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn werkelijk overal: in water, grond en lucht. Tijd voor actie dus!

Help je mee?

Draag je steentje bij! Samen zetten we de teller op 2021 kilo dit jaar. Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Triodos Foundation en het Oranjefonds.

Delen  

Delen