Werken bij NL Cares

 

Content Marketing stage

40 uur met ruimte voor stageonderzoek of -opdracht, startdatum 6 september

Heb je een creatieve geest, houd je van aanpakken en heb je bij voorkeur enige ervaring met beeldbewerkingssoftware zoals Photoshop en Illustrator? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Social impact met NL Cares

Van de wereldwijde klimaatcrisis en dakloosheid tot de vluchtelingencrisis en eenzaamheid onder ouderen, we staan voor grote maatschappelijke uitdagingen. Door iedereen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan een betere wereld kunnen we deze mondiale uitdagingen het hoofd bieden.

NL Cares is op een missie om mensen en organisaties in staat te stellen en te inspireren hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten om sociale uitdagingen aan te pakken. Ons ‘caring’ systeem bestaat uit drie verschillende delen: het online vrijwilligersplatform, het tot leven brengen van de maatschappelijke missie van bedrijven door gerichte impact programma's, en onze social events.

Gezamenlijk zorgt dit systeem voor een versnelling van de beweging waarbij mensen en bedrijven maatschappelijke impact maken. Het doel is niet alleen dat we bouwen aan een 'caring society’, maar ook aan een betere en duurzamere wereld. NL Cares is een jonge organisatie met een ruime ervaring in social impact en ambitieuze groei doelstellingen. Om deze ambities te realiseren zit NL Cares in de transitie van een vrijwilligersorganisatie naar een landelijke beweging die het voor iedereen mogelijk maakt iets goeds te doen. De organisatie bestaat uit 15 jonge en energieke mensen die elke dag bouwen aan een ‘Caring Society’.

Wat ga je doen als Content Marketing Stagiair(e)?

Als onderdeel van ons marketingteam bedenk en creëer je de meest aansprekende social posts en creatieve campagnes. Creativiteit staat hierbij centraal. Zowel online als offline weet je goed welke middelen je wanneer moet inzetten. Je bent goed met tekst en beeld en draait je hand niet om voor het eigenhandig creëren van content. Je bent in de functie direct ondersteunend aan de marketing managers. Zo help je hen met het opzetten, inplannen en optimaliseren van campagnes en contentkalenders, en draag je bij in de productie van content (van Instagram Stories tot SEO content). Je krijgt hierbij veel vrijheid om zelf op zoek te gaan naar leuke en actuele content om te delen.

Wat zoeken we? 

 • Opleiding in de richting van multi media design of communicatie
 • Woonachtig (in de omgeving van) in Amsterdam
 • Je bent sociaal, hebt een creatieve geest en kunt meerdere ballen tegelijk in de lucht houden
 • Ervaring met schrijven, content creatie en sociale media is een pré
 • Je hebt affiniteit met vrijwilligerswerk en bent maatschappelijk betrokken
 • Je hebt goede sociale en schriftelijke vaardighedenin het Nederlands en in het Engels
 • geen 9 tot 5 mentaliteit 

 

Wat bieden we jou? 

 • Een plek waar je ideeën serieus worden genomen en waar je input sterk gewaardeerd wordt
 • Een leerzame stage waar je zelf ook écht aan de slag gaat
 • Een plek binnen een jong en gezellig team
 • Goede begeleiding en intervisie tijdens je stage
 • Een stagevergoeding van €350 per maand b.v.40 uur 
 • Beschikbaarheid in overleg

 

Ben jij wie we zoeken? 

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je na het lezen van bovenstaande dat jij de persoon bent die wij zoeken? Dan drinken we graag een keer koffie om jou beter te leren kennen. Stuur je CV en motivatie naar nadin@nlcares.nl