Werken bij NL Cares

 

Social events stage Rotterdam - September 2021

40 uur met ruimte voor stageonderzoek of -opdracht, starten in september

Ben jij een organisatietalent, breng je moeiteloos mensen met elkaar in verbinding, houd je van aanpakken en wil je een stage waar je echt iets kunt betekenen? Wij zoeken een aanpakker die ons helpt met het organiseren van vrijwilligerswerk in de stad en maatschappelijke events. Wil jij veel leren én je handen uit de mouwen steken in een jong, gezellig team? Dan zijn we op zoek naar jou! 

 

Social impact met NL Cares                                                                                                      

Van de wereldwijde klimaatcrisis en dakloosheid tot de vluchtelingencrisis en eenzaamheid onder ouderen: we staan voor grote maatschappelijke uitdagingen. Door iedereen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan een betere wereld kunnen we mondiale uitdagingen het hoofd bieden.

NL Cares is op een missie om mensen en organisaties in staat te stellen en te inspireren hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten om sociale uitdagingen aan te pakken. Ons ‘caring’ systeem bestaat uit drie verschillende delen: het online vrijwilligersplatform, het tot leven brengen van de maatschappelijke missie van bedrijven door gerichte impact programma's, en onze social events.

Gezamenlijk zorgt dit systeem voor een versnelling van de beweging waarbij mensen en bedrijven maatschappelijke impact maken. Het doel is niet alleen dat we bouwen aan een 'caring society’, maar ook aan een betere en duurzamere wereld. NL Cares is een jonge organisatie met een ruime ervaring in social impact en met ambitieuze groeidoelstellingen. De organisatie bestaat uit 15 jonge en energieke mensen die elke dag bouwen aan een ‘Caring Society’.

Wat ga jij doen als Social Events stagiair(e)? 

NL Cares organiseert vrijwilligerswerk op twee manieren: via het online vrijwilligersplatform en voor bedrijven via teamactiviteiten. Tijdens de teamactiviteiten zetten bedrijven zich in voor mensen in de samenleving die wat extra ondersteuning nodig hebben. Denk hierbij aan ouderen, mensen met een beperking, kinderen, dak- en thuislozen of nieuwkomers. Je helpt bij de organisatie van deze sociale teamactiviteiten voor het bedrijfsleven. Je bent in de functie direct ondersteunend aan de stadsmanagers van Rotterdam. Je maakt voorstellen voor bedrijven, regelt maatschappelijke instellingen die mee willen doen, zorgt dat de bussen op tijd klaar staan, dat de tickets zijn geregeld en gaat op de dag zelf mee om de activiteit te begeleiden als het gezicht van NL Cares. Daarnaast ondersteun je bij het beheer van de online activiteiten agenda en denk je mee over promotie via onze sociale media kanalen en maatschappelijke projecten, zoals vluchtelingen of expats stimuleren tot het doen van vrijwilligerswerk. Ook help je mee met het bedenken en de organisatie van events zoals de Warme Winter Weken. 

 

Wat zoeken we? 

 • HBO opleiding in de richting van leisure & event management, hospitality, facilitair evenementmanagement
 • Woonachtig (in de omgeving) van Rotterdam.
 • Je bent sociaal, hebt een creatieve geest, bent sterk in organiseren en kunt meerdere ballen tegelijk in de lucht houden
 • Je bent proactief, niet bang om de telefoon te pakken en haalt voldoening uit zaken voor elkaar krijgen
 • Je hebt affiniteit met vrijwilligerswerk en bent maatschappelijk betrokken
 • Je hebt goede sociale en schriftelijke vaardighedenin het Nederlands en in het Engels
 • geen 9 tot 5 mentaliteit 

 

Wat bieden we jou? 

 • Een plek waar je ideeën serieus worden genomen en waar je input sterk gewaardeerd wordt
 • Een leerzame stage waar je zelf ook écht aan de slag gaat
 • Een plek binnen een jong en gezellig team
 • Goede begeleiding en intervisie tijdens je stage
 • Een stagevergoeding van €350 per maand b.v.40 uur 
 • Beschikbaarheid in overleg

 

Ben jij wie we zoeken? 

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je na het lezen van bovenstaande dat jij de persoon bent die wij zoeken? Dan drinken we graag een keer koffie om jou beter te leren kennen. Stuur je CV en motivatie naar info@nlcares.nl